Ky përbërës do të largojë erën e pakëndshme nga frigoriferi juaj

Për të hequr erën e pakëndshme, fshijini të gjitha sipërfaqet në frigorifer me një tretësirë të një luge çaji sodë buke në një litër ujë të ngrohtë, ose me ujë në të cilin keni shtuar pak uthull alkooli.

Në të njëjtën kohë, është e rëndësishme të fshihen të gjitha sipërfaqet, ku përfshihet goma e derës, si dhe mbajtëset e rafteve.

Soda e bukës është gjithashtu e dobishme për parandalimin e aromave të pakëndshme: Thjesht lini një enë të hapur me sodë buke në frigorifer. Efekti duhet të zgjasë deri në tre muaj, pas së cilës duhet të zëvendësohet ena me sodë.

Për të ruajtur freskinë në frigorifer, fshijeni çdo disa ditë me ujë të cilit i keni shtuar pak uthull.

Gjithashtu, përpiquni të konsumoni rregullisht ushqime që nuk mund të zgjasin gjatë.

Kjo vlen veçanërisht për frutat dhe perimet, të cilat mund të kenë një erë shumë të pakëndshme për shkak të kalbjes. /KP